top of page
Child hands playing with blue clay. Homemade plastiline. Plasticine. play dough. Girl mold

Our Story

Πως ξεκινήσαμε

Το όνομά μου είναι Χριστίνα και είμαι μητέρα τριών υπέροχων μικρών μεγάλων μυαλών. Όταν αποφάσισα να αφήσω τη δικηγορία για να αφιερωθώ πλήρως στη φροντίδα των παιδιών μου, οδηγούμενη από την ανάγκη μου να προσφέρω το καλύτερο σε αυτά, ξύπνησε μέσα μου μια απίστευτη δημιουργικότητα και ατελείωτη όρεξη για παιχνίδι! Το πάθος μου για την ανάπτυξη των παιδιών μέσω του παιχνιδιού, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, και λάτρεψα τα φυσικά, ανοικτού τύπου (open-ended) παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Πράγματι, με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η φυσική έλξη και η αυξημένη συγκέντρωση των παιδιών στο μη δομημένο παιχνίδι με φυσικά αντικείμενα και οι μικρόκοσμοι που μπορούσαν να δημιουργήσουν με αυτά και, έτσι, ξεκίνησα στο σπίτι να τους φτιάχνω διάφορα αισθητηριακά παιχνίδια από απλά φυσικά υλικά και φιγούρες.

Αφού αφιέρωσα πολύ, μα πολύ, χρόνο σε αυτήν τη δραστηριότητα, αποφάσισα πως ήταν καιρός να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία και με άλλες οικογένειες.

Και κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε το The kidzone...

our family 1_edited_edited.jpg
playdough 1_edited.jpg

Η πλαστελίνη είναι ένα υπέροχο υλικό για παιχνίδια ανοικτού τύπου και προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες μάθησης και εξερεύνησης για τα παιδιά. Η χρήση της ενθαρρύνει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, ενώ ο χειρισμός της βοηθά στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Το 2019 ξεκίνησα να πειραματίζομαι στην παρασκευή της σπιτικής μας πλαστελίνης. Αφού διάβασα πολλές συνταγές και πειραματίστηκα ακόμη περισσότερο, κατάφερα να φτιάξω τη δική μας συνταγή σπιτικής χειροποίητης πλαστελίνης, η οποία, αφού πέρασε με επιτυχία τις εξαντλητικές δοκιμές των παιδιών μας, ήταν έτοιμη να επικοινωνηθεί προς τα έξω.

Η χειροποίητη σπιτική μας πλαστελίνη φτιάχνεται αποκλειστικά από εμένα, χρησιμοποιώντας φυσικά, μη τοξικά, ύψιστης ποιότητας συστατικά τροφίμων και ζαχαροπλαστικής και έχει λάβει πιστοποιητικό CE, κατόπιν σχετικής διαδικασίας, προκειμένου να μην ανησυχείτε για την επαφή του παιδιού σας με επιβλαβή χημικά. Είναι εύπλαστη και εξαιρετικά μαλακή, ιδανική για τα μικρά χέρια των παιδιών, και κάθε χρώμα της έχει ένα ξεχωριστό άρωμα, που πραγματικά ενισχύει την εμπειρία του παιχνιδιού.

Την συσκευάζουμε σε αεροστεγές, φιλικό προς το περιβάλλον βαζάκι ΡΕΤ και μπορεί να διατηρηθεί έως 6 μήνες, εφόσον τοποθετηθεί στο βαζάκι της σε σκιερό και δροσερό μέρος και πλάθεται καλά και συχνά. Κρύσταλλοι αλατιού ενδέχεται να εμφανιστούν στην επιφάνειά της, εάν έχει καιρό να παιχτεί, ωστόσο, με λίγο πλάσιμο θα επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.  Εάν μείνει έξω και στεγνώσει ή είναι λιγότερο μαλακή, ζυμώστε την καλά με τα χέρια σας προσθέτοντας λίγο νερό για να επανέλθει η αρχική της απαλότητα.

Πιστεύουμε πραγματικά, ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι και, ιδίως, μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι. Βλέποντας καθημερινά από τα παιδιά μας, πόσο τα ωφελεί το αισθητηριακό παιχνίδι, πόσο αναπτύσσουν τη φαντασία τους με το ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι, πόσες ιστορίες και πόσους ρόλους πλάθουν με το μυαλό τους με τα πιο απλά υλικά κι έχοντας κατά νου πόσο απαιτητικό task είναι να απασχολήσεις ένα παιδί που βαριέται εύκολα ή να το κρατήσεις μακριά από τις οθόνες, αποφασίσαμε, με βάση τη σπιτική μας πλαστελίνη, να δημιουργήσουμε χειροποίητα kit παιχνιδιού.

Τα play kits μας φτιάχτηκαν μετά από παρατήρηση των αναγκών των δικών μας παιδιών, δοκιμές, αλλαγές, επανασχεδιασμό, πολλή έρευνα, μα, πάνω απ’ όλα, με πολύ πολύ αγάπη! Πρόκειται για χειροποίητα αισθητηριακά θεματικά kit παιχνιδιού, εμπνευσμένα από τη φύση, τα οποία περιλαμβάνουν την σπιτική, μη τοξική πλαστελίνη μας και απτικά, φυσικά υλικά και φιγούρες, όλα προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε να διεγείρουν τις αισθήσεις των παιδιών, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Τα play kits μας είναι μια εξαιρετική ιδέα που διατηρεί τα παιδιά απασχολημένα, χαρούμενα και παράλληλα τα ενθαρρύνει να μαθαίνουν, πάντα με ασφάλεια.

fairy 2_edited.jpg

Περιβάλλον & βιωσιμότητα

kidzbox 1_edited.jpg

Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο σπίτι, στο παιχνίδι και στα play kits που δημιουργήσαμε, η φιλοσοφία μας βασίζεται στο upcycling, δηλαδή στη δημιουργική (επ)αναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών.

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι η συσκευασία μας είναι φιλική προς το περιβάλλον και εντελώς απαλλαγμένη από μη ανακυκλώσιμο πλαστικό! Δεν είναι το πιο φθηνό ή εύκολο να συσκευάσουμε έτσι τα προϊόντα μας, αλλά αυτό είναι, πραγματικά, πολύ σημαντικό για εμάς.

Επιλέξαμε προσεκτικά τη συσκευασία μας, χρησιμοποιώντας χάρτινα κουτιά και μπολάκια κράφτ και ανακυκλώσιμα αεροστεγή βαζάκια PET, που αντικατοπτρίζουν την οικολογική μας ταυτότητα. Κάθε play kit τυλίγεται με προσοχή, έτοιμο για δώρο, χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω συσκευασία.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στα play kits είναι εμπνευσμένα από τη φύση και φιλικά προς το περιβάλλον. Μερικά από τα εξαρτήματα είναι πλαστικά, αλλά ακολουθούν τη φιλοσοφία του upcycling και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Όπου είναι δυνατόν, προτιμούμε να χρησιμοποιούμε φυσικά απτικά υλικά, αντί για πλαστικά.

Πιστεύουμε βαθιά, ότι το The Kidzone θα γίνει ένα μέρος, που θα εμπνεύσει πολλές οικογένειες, με τον ίδιο τρόπο, που εμπνευστήκαμε εμείς από το φανταστικό παιχνίδι των παιδιών μας…

bottom of page